Manuka olie uit de East Cape, hoog antibacterieel, schimmeldodend. Ideaal om tekenbeet mee te desinfecteren (10 ml)

Manuka olie uit de East Cape, flesje 10 ml.
Manuka olie uit de East Cape, hoog antibacterieel, schimmeldodend. Ideaal om tekenbeet mee te desinfecteren (10 ml)
1 Review | Review toevoegen
Manuka olie 10 ml uit de East Cape van Nieuw Zeeland is sterk desinfecterend en breed toepasbaar. Desinfecteer wonden en tekenbeten en bestrijd vlooien met Manuka olie.
€ 23,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Manuka olie, 10 ml uit de East Cape van Nieuw Zeeland.

Leptospermum Scoparium / ti-tree (Manuka olie) uit de Oostkaap van Nieuw Zeeland,  Manuka olie heeft  speciale eigenschappen die  het immuunsysteem  kunnen ondersteunen bij veel voorkomende huidinfecties. East Cape Manuka olie is sterk antiseptisch, schimmelwerend en heeft een ontsmettende werking.
Praktisch om wonden, schaafwonden en tekenbeten mee te ontsmetten (antisepticum), zowel bij mensen als dieren. Hiervoor kun je de Manuka olie onverdund gebruiken.
Manuka olie verlicht overigens ook meteen de jeuk bij insectenbeten. Lees hier meer over het gebruik en applicatie van Manuka olie bij mensen.

Zelf anti-vlooien en tekenmiddel maken:

Preventie: Je kunt je dier onaantrekkelijk maken door een mengsel van etherische oliën te gebruiken. Vooral toepasbaar bij honden.  
Let op:  De meeste etherische oliën bevatten terpenen. Katten kunnen dit bestandsdeel niet afbreken en dit gaat stapelen in de lever. Ze kunnen er doodziek van worden!

Je kunt pure of verdunde etherische olie gebruiken, dit is afhankelijk van de leeftijd en grootte van je dier.  Druppel bijvoorbeeld achter de oren, in de liezen en op de stuit. Onze voorkeur gaat ernaar uit om een spray te maken (dus verdunde etherische olie) en deze voor en na iedere wandeling te gebruiken tegen teken en/of een aantal keer per week tegen vlooien.
Geschikte oliën tegen vlooien en teken zijn bijvoorbeeld Lavendel, Lemongrass, Manuka olie, Eucalyptus, Cederolie, Pepermunt of een combinatie hiervan.
Je kunt ze verdunnen in water, eventueel met een scheutje biologische natuurazijn er in. Goed mengen en en in een spuitflacon overgieten. Kies altijd voor een goede kwaliteit etherische olie. Een zuivere etherische olie is duurder door het proces van destillatie.

Het verschil tussen Manuka olie en teatree olie:
Manuka olie uit de Eastcape is vele malen effectiever (tot 35 maal sterker en bestrijdt een breder spectrum) in de bestrijding van schimmelinfecties dan Tea tree olie. Er is jarenlang uitgebreid onderzoek geweest naar de Gebruik van Oostkaap Manuka olie in ziekenhuizen. De Manuka olie blijkt zeer efficiënt te werken tegen de MRSA (Methicilline-Resistente Staph. Aureus) bacterie die niet meer te zien is met inzet de standaard antibiotica. (de bacterie is hier resistent tegen geworden)

De Manuka etherische olie wordt met stoom gedestilleerd uit 'in het wild geoogste' planten in de afgelegen regio Oostkaap van het Nieuw-Zeelandse Noordereiland. Deze regio produceert manuka-olie met de hoogste niveaus van natuurlijk voorkomende antimicrobiële triketonverbindingen.Deze East Cape Manuka olie is huidvriendelijk; zij is zachter en droogt de huid minder uit dan tea tree olie.
Door haar bijzondere eigenschappen is de Manuka olie uit de East Cape breed inzetbaar bij mens en dier, bij het bloot van bacteriën en schimmelinfecties. 
De East Cape Manuka olie is huidvriendelijk; zij is zachter en droogt de huid minder uit dan tea tree olie. Is er ooit een allergische reactie op de tea tree olie, meestal de East Cape Manuka olie

Onafhankelijke onderzoeken naar Manuka-olie
Het Cawthron Institute in Nelson en de afdeling Microbiologie van de Otago University hebben langdurig in-vitro-testen uitgevoerd met Oost-Kaapse etherische olie van manuka tegen een breed scala aan ziekteverwekkers. De conclusie uit deze onderzoeken is;
East Cape Manuka olie is 20 - 30 keer actiever dan Australische tea tree olie tegen grampositieve bacteriën.
East Cape Manuka oie werkt meerdere keren effectiever tegen schimmels.
East Cape Manuka olie is zeer effectief tegen gramnegatieve bacteriën en virussen.

Meer weten? Lees meer in onze kennisbank over de East Cape Manuka olie of download de bijlagen..

Sorteren op:

Review toevoegen
Manda - 07-07-2021 09:10

Geweldige olie om een spray mee te maken tegen ongedierte. Fijn dat je ook een goed advies krijgt van Elisabeth.

Volg ons op social media

Volg ons op social media