Natuurlijke Ontwormer en ongediertebestrijder, Diatomeeënaarde, La droguerie Ecologique

Natuurlijke Ontwormer en ongediertebestrijder, Diatomeeënaarde, La droguerie Ecologique, bus 250 gram
Natuurlijke Ontwormer en ongediertebestrijder, Diatomeeënaarde, La droguerie Ecologique
0 Review | Review toevoegen
Natuurlijke Ontwormer en ongediertebestrijder, Diatomeeënaarde, La droguerie Ecologique
€ 7,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Diatomeeënaarde is een natuurlijke ontwormer.
Kun je jouw huisdier(en) beschermen voor wormen en andere inwendige parasieten zonder gebruik van chemicaliën? Dat is zeker mogelijk!
Meng diatomeeënaarde met water of voeg het toe aan het eten, dan is Diatomeeënaarde een zeer effectieve organische ontwormer
Diatomeeënaarde moet in direct contact de parasiet te doden binnen een tijd van 24 a  72 uur.
Het wordt aanbevolen om het dier elke 3 maanden  te behandelen,maar kan ook een 4-weekse behandeling zijn .
Een effectieve behandeling bestaat uit minimaal 7 dagen. 

Diatomeeënaarde is:
✓ ​is veilig voor mens en milieu
✓ heeft ook een sterke ontgeurende en absorberende werking
✓ is zeer effectief tegen parasieten en insecten

Dosering voor een dagelijkse portie:
  • Katten- 2 theelepels -2 maal daags
  • Pups jonger dan 4,5 kg- ½ tot 1 theelepel
  • Puppies 4,5-9 kg-2 theelepels
  • Honden 9-20 kg- 3 theelepels
  • Honden 20-40 kg- 1 flinke eetlepel 
  • Honden boven de 40 kg- 2 eetlepels
  • Paarden 10 a 30 gram per dag
 
Voor puppies en kittens, kun je de diatomeeënaarde  mengen met een beetje melk, yoghurt of kaas. Als je eenmaal begint ontwormen met diatomeeënaarde, vergeet dan niet om het elke dag in te laten nemen.  

Waar kun je diatomeeënaarde allemaal voor gebruiken en hoe werkt het? 

Amorfe diatomeeënaarde is 100% natuurlijk en kan op heel veel verschillende manieren worden toegepast. Feitelijk bestaat Diatomeeënaarde uit 150 miljoenjaar oude eencellige schelpdiertjes. Het skelet van deze schelpdiertjes bestaat bijna helemaal uit silicium en nog 15 andere sporenelementen. Silicium ondersteund de versteviging van bindweefsel.
De amorfe diatomeeënaarde is zowel in als uitwendig te gebruiken. Het ondersteund de vertering van eiwit en kan toxische stoffen binden. Tevens helpt het bij het ontzuren van het maag/darm milieu.
Bij een uitbraak van vlooien, luizen en andere parasieten kun je diatomeeënaarde uitwendig gebruiken door het poeder direct op de huid in te wrijven. Doe dit alleen bij een actieve besmetting! Diatomeeënaarde heeft een sterk uitdrogend effect, gebruik het dus niet prefentief op de huid/vacht.

Werking: De aarde onttrekt vocht door zijn structuur en heeft daarom een extreem uitdrogend effect. Daarnaast hebben de skeletten van de schelpdiertjes een glas-scherf achtige structuur waardoor het de schildjes van parasieten beschadigt. (De huid van het huisdier of paard beschadigt niet.) Door de combinatie van beschadiging en een chronisch vochttekort moeten de parasieten het afleggen.

Andere namen waaronder Amorfe diatomeeënaarde ook bekend staat zijn: Kiezelaarde, Kiezelgoer, Silicium (oxide), E551 en als oplossing in water Kiezelzuur. Het is kiezelhoudende sedimentair gesteente origineel zowel organische als fossiel.
Parasieten zoals luizen en teken op huisdieren en kruipende insecten worden omkleed met diatomeeënaarde, dat uit microscopische zeer scherpe algenfossielen bestaat. De parasieten verliezen hun vocht en sterven door uitdroging. De met die poeder bestrooide huid van huisdieren wordt beschermd tegen aanvallen van insecten. Door de zuivere bio-mechanische werking van diatomeeënaarde ontstaan er geen gewenningseffecten (parasieten worden dus niet resisistent) 

Toepassingen
1. insecticide in het huis
Diatomeeënaarde is een niet chemisch insecten bestrijdings middel dat binnenshuis kan worden ingezet. Gebruik het tegen bedwantsen, zilvervisjes, kakkerlakken en vlooien.
De leefomgeving van de (huis)dieren kan preventief behandeld / gedesinfecteerd worden (kattenbak, mand en kooi)

2. insecticide voor dieren 
Parasieten op de vacht en veren worden bestreden met Diameeënaarde.
Heeft jouw hond of kat vlooien? Geen paniek, diatomeeënaarde kan veilig worden gebruikt als een natuurlijke anti vlo middel.

Tips bij het gebruik:
Voorkom bij het gebruik zoveel mogelijk dat het product ingeademd wordt. Gebruik het liefst een mondkapje en stofbril.
Behandel de matten en manden van jouw huisdier altijd buiten. Klop deze niet binnenshuis uit en gebruik geen stofzuiger,  juist dan zal de diatomeeënaarde zich door de hele omgeving verspreiden.
Diatomeeënaarde zelf is niet schadelijk, maar door het sterk drogende effect kan er irritatie op slijmvliezen optreden van ogen en de luchtwegen.
Bij gebruik op de huid van het huisdier, dient men er op te letten dat deze niet te veel uitdroogt want ook dit kan irritatie geven!

Voor het behandelen van grotere oppervlakken kan diatomeeënaarde ook in water opgelost worden en zo verdeeld  worden in de omgeving.
Gebruik: 1 kg op 30 ltr water.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Volg ons op social media

Volg ons op social media